ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟΧΩΡΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΩΝ Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (Σ.Ε.Φ.ΚΑ.) - www.sefka.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΕΦΕ

Ανακοίνωση Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών  Ελλάδας

logo oefeΑνακοινώθηκε χθες το κλείσιμο των Σχολικών Μονάδων  όλων των βαθμίδων, όπως  και των Φροντιστηρίων  για  τις επόμενες 14 ημέρες. Πρόκειται για μία απόφαση που ελήφθη για προληπτικούς λόγους , ώστε να εμποδιστεί η διάδοση του κορωνοϊού.

Η Ο.Ε.Φ.Ε  είχε τονίσει από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε το πρόβλημα ότι θεωρεί ως προτεραιότητά της την προστασία της Δημόσιας Υγείας, της Υγείας των χιλιάδων μαθητών μας και των εργαζομένων στα Φροντιστήριά μας. Είχε επισημάνει ότι θα συμβάλει στην εφαρμογή των οδηγιών και των κανόνων που θα θέτουν τα αρμόδια επιστημονικά Όργανα και η Πολιτεία. Με την ίδια αίσθηση ευθύνης δηλώνουμε ότι σεβόμαστε απόλυτα την απόφαση της Πολιτείας. Για εμάς είναι μονόδρομος η απόλυτη εφαρμογή της απόφασης χωρίς εξαιρέσεις.

Απευθυνόμαστε ιδιαίτερα στους γονείς των μαθητών μας και στους ίδιους τους μαθητές μας και τους καλούμε να δείξουν ψυχραιμία και  σεβασμό σε όλα τα μέσα πρόληψης που έχουν κατ΄ επανάληψη ανακοινωθεί. Ζητάμε από τους μαθητές μας ιδιαίτερα, να μην εκλάβουν το κλείσιμο των Εκπαιδευτηρίων  ως ευκαιρία για να βρεθούν σε άλλους χώρους συνωστισμού, κάτι που θα ακύρωνε την ουσία της απόφασης της Πολιτείας. Τους καλούμε ταυτόχρονα να μην αντιμετωπίσουν το διάστημα αυτό ως χαμένο εκπαιδευτικά και μορφωτικά χρόνο, αλλά να κάνουν ότι είναι δυνατόν για να αξιοποιηθεί δημιουργικά. Εμείς ως Εκπαιδευτικοί  Φροντιστές θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για την στήριξη των μαθητών μας,  αξιοποιώντας τις δυνατότητες της Τεχνολογίας.

Με την στάση μας θα συμβάλουμε και εμείς με όποιο κόστος στην αντιμετώπιση του προβλήματος που έχει προκύψει με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και απόλυτη αίσθηση της κρισιμότητας της στιγμής. Όλοι μαζί, Φροντιστές, Εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές  θα αντιμετωπίσουμε συντεταγμένα και ψύχραιμα ως κοινωνία το πρόβλημα, σεβόμενοι και εφαρμόζοντας τις οδηγίες, τους κανόνες και τα μέτρα της Πολιτείας.

ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ 14 ΗΜΕΡΕΣ ΛΟΓΩ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ

 10-03-20 Προσωρινή απαγόρευση της εκπαιδευτικής λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών δομών

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣΜε Κοινή Υπουργική Απόφαση, αποφασίστηκε η απαγόρευση της εκπαιδευτικής λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών δομών, δημοσίων και ιδιωτικών, όλης της χώρας για τις επόμενες 14 ημέρες. Το μέτρο αφορά σε σχολεία, πανεπιστήμια και λοιπές εκπαιδευτικές δομές που εποπτεύονται απο το Υπ. Παιδειας, όπως ΙΕΚ, ΣΔΕ, ΚΔΒΜ και φροντιστήρια.
Οι δομές αναστέλλουν τη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία (αλλά όχι και την εξ'αποστάσεως), καθώς και συναθροίσεις, όπως σε εστιατόρια, βιβλιοθήκες, αναγνωστήρια κλπ. Οι διοικητικές υπηρεσίες και οι εστίες στέγασης θα λειτουργούν κανονικά ενώ η έρευνα στα Πανεπιστήμια θα διενεργείται απρόσκοπτα.
Το έκτακτο αυτό μέτρο λαμβάνεται για προληπτικούς λόγους, με στόχο τη μείωση της διασποράς του ιού στους πολίτες.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑΤΩΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

images 1ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με απόφαση του ΔΣ του Συλλόγου Εκπ. Φροντιστών Καρδίτσας, γνωστοποιείται το πρόγραμμα διαγωνισμάτων για το μήνα Σεπτέμβριο.

Σάββατο 7/9/2019:  ΧΗΜΕΙΑ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ-ΙΣΤΟΡΙΑ

Σάββατο 14/9/2019:  ΦΥΣΙΚΗ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ-ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ

Σάββατο  21/9/2019:  ΓΛΩΣΣΑ

Σάββατο  28/9/2019: ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ-ΒΙΟΛΟΓΙΑ-ΑΡΧΑΙΑ

Το παραπάνω πρόγραμμα προτείνεται μόνο για τους μαθητές της  Γ΄ Λυκείου. Ολοκληρωμένο το πρόγραμμα διαγωνισμάτων θα αναρτηθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου.